fredag 3 februari 2012

Ja han har barnasinnet kvar

Återigen en layout till Veckans skiss!
Den här gången kände jag att jag ville utmana mig själv och mitt kontrollbehov, genom att inte välja dova färger enligt en färgskala eller ha någon slags struktur över mina dekorationer. Så det blev helt enkelt ett färgglatt kaos med extra mycket glädje :)


Bilderna kommer från när vi var på Kolmården och bakgrundspappret kommer från Tim Holtz. Jag sydde med raksöm längs med halva layouten, mest för att hålla banden på plats. Bakgrunden har jag stämplat med diverse stämplar och med hjälp av Distress Ink (broken china, vintage photo, peeled paint, dusty concord). I bara farten så har jag råkat täcka över typ hälften av alla stämplar jag gjorde, hade stämplat både en notstämpel från Panduro Hobby och "vill du leka med mig?" från Tingtura design, men men, det är sånt som händer när man sitter och pillar :) (det lurviga, svarta ska föreställa en låtsasmustasch, den ser nästan lite för buskig ut, men det är vad det är iaf!)


Fjärilsstämpeln kommer från Gekås och är stämplad med Distress Ink peeled paint. Hjärtbradset (konstig formulering) kommer från Panduro Hobby och den har jag embossat med clearstämpel och hält över silverpulver och värmt med min embossfön. Även de lila blommorna är embossade, men med clearpulver. De små fjärilarna på det andra fotot är utstansade och distressade med broken china.


Och äntligen fick jag möjlighet att använda mitt lilla penntroll! Jag tycker det är så sött och har länge tänkt att jag ville ge den evigt liv på en layout. Den har fått en silverkrona som är embossad med silverpulver. Här under banden skymtar "Vill du leka med mig?"-stämpeln. Bredvid trollet finns lite olika fjädrar i orange, röd och lila.


Tagen är distressad med peeled paint, shabby shutters, dusty concord, broken china och milled lavender (oj vad många färger till en liten tag :P) Bokstavsstämplarna kommer från Studio G och där har jag använt mig av dusty concord igen (men oj vad "pricken" ovanför ä och å bråkar med mig, den hamnar inte alltid där jag vill att den ska hamna...)


Jag tycker det är så fint med bingobrickor på en layout, men jag har inga i mitt lager så det blev att göra en egen i paint! Kanske inte lika snygg som de man köper, men det funkade för stunden i alla fall. (Och turligt nog lade jag ett bokmärke över så att det inte syns att jag skrev in 24 två gånger på brickan!) Bokmärket hittade jag i mina gamla gömmor när jag var hemma hos mina föräldrar i julas, biljetten kommer från Tim Holtz och nyckelknippan från Gekås, stämplad med Distress Ink barn door och embossad med clearpulver. Och nu fick jag även premiärstarta min nya Dymo - riktigt roligt!


Och längst ner i vänstra hörnet kan man se vad som händer när lilltjejen är med mig och scrappar ;) (matte tvättade av henne direkt kan jag säga, inte bra om hela lägenheten blir distressad med broken china :P )


Och i nedre högra hörnet har jag stämplat med lite olika stämplar och även fångat upp sytråden med lite lim.

Ja jag känner att det blev lite för ostrukturerat för att jag ska känna mig "trygg" med den, men det är väl det vad scraputmaningar handlar om, att våga ge sig ut i det okända!

Ha det fint!
Emma

4 kommentarer:

 1. OOO TJENA sicken vild, galen, o helt tokig layout!!! Fantastiskt att du vågat gå loss så här totalt, den är grym. Överallt händer det grejjer som man inte såg första gången man tittade o sånt är så coolt!! Bingobrickan är ju skitsnygg, tycker inte att du ska köpa egna..du gör dom så bra själv! Tack för bidraget!!

  SvaraRadera
 2. Uhhhh - vildt layout med mange herlige detaljer. Sjovt og legende!
  Og så herligt med den lille trold.
  Tusind tak for dig bidrag til VS.

  SvaraRadera
 3. Jösses, här har du scrappat loss;-) Tycker din bingobricka var görsnygg, mkt snyggare och roligare m hemmagjort!

  SvaraRadera
 4. yey! tokroligt! Älskar penntrollet :D Favoriten är hur din titel "hänger på lina" /J

  SvaraRadera